Google финансират различни проекти за създаване на иновативни технологии, които да използваме активно в ежедневието си. Инженерите на компанията също така виждат бъдеще, в което носим умни дрехи, комуникиращи си с любимите ни джаджи. Припомняме ви, че Google и Levi's заедно създадоха умното яке Commuter, което предлага доста интересни функционалности. Следващата цел пред компанията е да интегрира технологии за хаптична обратна връзка към модерните дрехи на бъдещето, предаде DigitalTrends.

 

За целта Google вече регистрираха патент, който го позволява. Идеята на компанията е да се разработи механична трансмисия, която може да прехвърли вибрациите от един източник към няколко крайни точки. По този начин Google се надяват да решат проблема с разполагането на няколко вибриращи мотора около дрехата, което не само вреди на дизайна, но и се отразява негативно на комфорта при носене. Този дизайн също така налага и необходимостта от допълнителен източник на енергия, който да ги захранва.

 

 

Концепцията да се използва единна структура, която може да изпраща сигнала и вибрациите до всяка точка на умната дреха е практично и евтино решение на проблема. По този начин потребителите биха могли много по-лесно да си взаимодействат с мобилните устройства, докато носят умни дрехи, както и да получават входящи обаждания и нотификации от мобилните приложения. В заключение ще отбележим, че сензорите на Google са достатъчно малки, за да намерят място в ризи, тениски, дънки и друго подобно облекло.

 

Още от Digital: Създадоха умни дрехи, които генерират криптовалута от топлината на човешкото тяло