Google не са се отказали от идеята да разработват роботи от ново поколение, които са много по-функционални и и дори могат да комуникират хората. Компанията проявява от години интерес към тази концепция и придобиха най-иновативния производител в този сегмент, Boston Dynamics още в края на 2013г. Вече сме виждали различни прототипи на смарт машини, които могат да тичат, докато преодоляват различни препятствия без да загубят баланс. Googlе планират да подобрят значително възможностите им. 

 

Компанията е сформирала нова дивизия с името Robotics at Google, която се ръководи от опитния специалист в сферата на изкуствения интелект, Винсент Вануке. Идеята е да се използват усъвършенствани алгоритми с машинно обучение, които да позволят на роботите много по-бързо и лесно да се ориентират в пространството, съобщава TheVerge. По този начин бъдещите роботи ще са в състояние доста по-добре да разбират какво се случва около тях и съответно да реагират подобаващо на ситуацията. 

 

 

Google e глобален лидер в разработването на изкуствения интелект и са убедени, че бъдещето на роботите се крие именно в тази технология. Следващата стъпка е да се увеличат инвестициите в Robotics at Google дивизията, като плановете на компанията са дългосрочни. Целта е да се създаде изцяло нова генерация умни машини, които да революционизират този сегмент. Няма да е изненадващо, ако Google купят и други иновативни компании, опериращи в този сегмент, за да реализират своите амбициозни планов.

 

Още от Digital: Шест робота, които могат да свършат работата ви вкъщи