Google продължават да търсят алтернативни начини, с които да подобрят сегашната система за ъпдейти на Android. Компанията постигна определени успехи, но е амбицирана да сложи край на проблема с премиерата на Android 10. Сега разбираме за нова инициатива, която ще принуди производителите да направят интересна промяна в стратегията си. Oт Google официално въвеждат изискването всички нови устройства, които бъдат представени след 31 януари 2020г. да работят с Android 10.

 

По този начин компанията се надява да стимулира производителите на смартфони да ъпдейтват по-бързо новите си модели, които продават на пазара. Информацията е публикувана от xda-developers и потвърждава, че след горепосочената дата няма да има как да се вземе разрешение за представянето на устройства с Android 9.0 Pie. Toва ще е възможно единствено за Android 10 и със сигурност ще стимулира навлизането на повече устройства на големите брандове с новата платформа на пазара.

 

 

Тук е момента да допълним, че новото изискване ще стане част от "Google Mobile Services" (GMS). Всеки производител на хардуер трябва да се съгласи с описаните критерии, ако иска да има достъп до Android и услугите на Google. Всъщност това е поредният опит на компанията да се справи ефективно с фрагментацията на операционната система, което продължава да бъде един от най-големите проблеми на Android. При всички положения можем да кажем, че Google се стараят да подобрят ситуацията.

 

Още от Digital: Девет нови функции в Android 10, които може би не знаете