Компанията се старае доста в актуализирането на хардуера във всяко следващо поколение на смартфоните от серията Pixel. Така например Google Pixel 3 предложи 6.3" дисплей и по-мощния Snapdragon 845 процесор. Допълнителни софтуерни оптимизации подобряват не само работата на устройството, но и гарантират по-дълъг живот на батерията. Въпреки тези подобрения някои анализатори и потребители изразиха негативни мнения свързани с дизайна на смартфона

 

Все пак Google са твърдо решение да си спестят този проблем със следващата генерация на устройствата. За да се справят със ситуацията от компанията са сформирали три независими екипа, които ще създадат дизайна на Pixel 4 и Pixel 4 XL, съобщава GizmoChina. По този начин Google не само ще стимулират развитието на по-креативни идеи, но и ще имат по-разнообразен избор при избора на финалната визия на смартфоните, чиято премиера по план трябва да бъде през есента.

 

 

Новата стратегия на компанията също така включва допълнителни инвестиции за маркетинг и разширяване на дистрибурската мрежа, която ще предлага Google Pixel 4. В момента смарфоните от серията могат да се купят от 12 държави директно от онлайн магазина на компанията. В крайна сметка това е твърде недостатъчно за амбициозните им планове, което накара Google да се свърже с повече търговски партньори, които да се грижат за промотирането на смартфоните на глобалния пазар. 

 

Още от Digital: Изтекоха нови детайли за смартфоните Google Pixel 3a и 3a XL