Google обръщат специално внимание на устройствата от бюджетния клас, като им позволяват да работят с популярните им услуги, дори ако нямат достатъчно мощен хардуер. Технологичният гигант си е поставил амбициозната цел да помогне за свързването към интернет на "следващия милиард потребители" и работи усилено в тази насока. Google планират да инвестират сума от порядъка на $22 млн. в иновативния стартъп KaiOS. Това е компания, която разработва мобилна операционна система за смартфони от бюджетния клас.

 

Платформата им предлага разнообразна колекция от приложения и смарт функционалности, които подобряват работата на устройствата. Желанието на Google да инвестират в бъдещата еволюция на KaiOS означава, че скоро потребителите ще могат да използват услуги като Google Search, Maps, YouTube и Gmail, информира TechCrunch. Партньорството с Google е важно, тъй като ще позволи на повече хора и компании да разберат за съществуването на KaiOS и ще допринесе за масовото ѝ навлизане на глобалния пазар.

 

 

Според данните на анализаторите през миналата година на пазара са продадени между 400 млн. и 500 млн. мобилни телефона и се очаква техния брой да се увеличи през 2018г. В момента има около 40 млн. устройства с KaiOS и следващата цел пред компанията е да премине психологическата граница от 100 млн. броя, което се надяват да стане факт до няколко месеца. Инвестицията на Google със сигурност ще ускори плановете им и ще допринесе за популяризирането на KaiOS.

 

Oще от Digital: Как да възстановим Google профила си в случай на проблем