Аndroid не е единствената операционна система, над която работят специалистите на Google. Компанията създаде и платформата Wear OS, която е оптимизирана за умни часовници. В последните месеци научихме и за още един проект с името Fuchsia, който представлява бъдещето на софтуерните технологии, според Google. Инженерите им също така от месеци работят над Android Things, като това е платформа предназначена изцяло за джаджите с Интернет на нещата, съобщава SlashGear.

 

Google потвърдиха, че не са се отказали от разработката софтуера и ще продължат да експериментират със създаването на екосистема за смарт високоговорители и умни дисплеи. От компанията виждат в този тип устройства по-голям потенциал, от традиционните джаджи с Интернет на нещата. Именно заради това основен акцент в разработката на Android Things за в бъдеще ще бъдат смарт дисплеите и високоговорители като Google Home. Платформата е с отворен код и ще може да се използва безплатно от производителите.

 

 

Изместването на акцента на Android Things е интересно решение, което Google се надяват, че ще привлече вниманието на брандове като Lenovo, JBL, LG и др. Няма да е изненадващо, ако следващите умни джаджи от серията Google Home също работят с тази операционна система, а не с модифицирана версия на Cast платформата, както досега. Бъдещите устройства с Аndroid Things ще имат процесори на Qualcomm, MediaTek и NXP, като тепърва ще имат все по-голямо значение за бизнеса на Google.

 

Oще от Digital: Джаджите с Android Things ще допринесат за високите продажби на процесори Media