Името "Project Strobe" може да не ви е познато, но това е нова инициатива на Google, която заслужава вниманието ви. Това представлява мащабен опит на компанията да се справи с разширенията, които събират лични данни на потребителите в Google Chrome. Сега разбираме, че "Project Strobe" ще започне да се използва от уеб браузъра от 15 октомври и така ще предложи на потребителите ефективен начин да се справят с този проблем, съобщава VentureBeat.

 

Самият проект не само ще въведе промени в работата на уеб браузъра, но е свързан с нови правила за разработчиците. Заглавията им трябва да бъдат оптимизирани за новите изисквания или в противен случай няма да са налични за изтегляне от Chrome Web Store. Така компанията се опитва да подобри сигурността на уеб браузъра, като отстрани един от най-големите му недостатъци. Разширенията вече ще изискват лична информация за нас, само когато това е необходимо.

 

 

 

Другото важно изискване е всеки разработчик да създаде собствена декларация за сигурност. В нея ще бъде описан в детайла начина, по който работи разширението и достъп до какви данни получава във всеки момент. Google също така ще подобрят филтрите на Chromе, за да откриват по-лесно и бързо подобно съдържание в интернет. Всички тези мерки са само част от стратегията на компанията да превърне Chrome в най-безопасния уеб браузър за потребителите.

 

Още от Digital: Как да актуализирате Google Chrome на компютър или смартфон