Google+ е социална мрежа, която бе интегрирана към популярните приложения на компанията и трябваше да се конкурира с Facebook и Twitter. Независимо от амбициозните планове на Google това така и не се случи, като броя на хората с профили в Google+ дори започна да намалява. Вече ви информирахме, че Google спира Google+ заради изтичане на данни за над 500 хил. потребители. От компанията определиха сигурността на потребителите като най-важния за тях приоритет, което е и причина за вземането на решението да се сложи край на този продукт.

 

Нова публикация в официалния блог на Google разкрива за още един проблем, който обаче е засегнал много повече хора. Според официалните данни друг бъг в системата на Google+ е изложил на риск личните данни на 52.2 млн. потребители, съобщава CNet. В крайна сметка този проблем ще наложи промяна в стратегията на компанията, която планираше да спре поддръжката за Google+ през август 2019г. Последните събития, обаче ще ускорят тези процеси и платформата няма да бъде налична за потребителите още през април следващата година. 

 

 

Инженерите на Google разбират за ситуацията преди дни, след като предоставят софтуерен ъпдейт за ноември. Разследването им показва, че данните за 52.5 млн. потребители са били достъпни за външни разработчици в продължение на шест дни. Няма данни за злоупотреби и кражба на данни, но въпреки това компанията не желае да предприема излишни рискове. В заключение ще отбележим, че информацията включва данни като имена, възраст и местоположение, които въвеждаме при регистрация на нов профил в Google+.

 

Oще от Digital: Как да запазите информацията си в Google+, след като спре да работи