Компанията вече разкри плановете си да ребрандира G Suite пакета от популярни приложения на Google Workspace. По този начин потребителите ще имат достъп до най-добрите софтуерни решения за продуктивност на Google, сред които Gmail, Galendar, Drive, Docs, Sheets, Slides, Мееt и др.

Google Worskspace  e най-добрият начин да създавате и редактирате документи, но също да комуникирате и да работите дистанционно с други хора върху едни и същи документи. Идеята е потребителите да имат достъп до всички приложения от една платформа и да се възползват максимално от синхронизацията между тях.

В официален блог пост Google сега разкрива допълнителните детайла за своите планове. Технологичният гигант вече разкри желанието си да мигрира Google Hangouts в Google Chat, като този процес изисква време, за да бъде извършен по най-ефективен начин.

Сега разбираме, че транзицията от Hangouts към Google Chat официално ще стартира в началото на 2021г., информира TheVerge.

 

Стратегията на Google предвижда потребителите да могат да използват безплатно Google Chat през следващата година. Припомняме ви, че досега услугата бе налична срещу абонамент в G Suite. Toва ще се промени в следващите месеци, когато Gogle Chat ще е налично като самостоятелно приложение и ще бъде интегрирано в интерфейса на Gmail.

През първата половина на 2021г. ще бъдат разпространени инструменти, с които да прехвърлите своите контакти, чатове и разговори от Hangouts към Google Chat. Допълнително ще бъде публикувана информация точно как ще протича миграцията между двете приложения.

От компанията твърдят, че Google Chat предлага много повече възможности за комуникация от своя предшественик, което е причина за транзицията. Освен функцията за директни съобщения и групови разговори можете по-лесно да планирате и работите върху файлове с други хора.

Google ще започнат да премахват някои функции от Hangouts, които скоро няма да бъдат достъпни за потребителите.

 

Още от Digital: Google Hangouts срещу Skype – какви са приликите и разликите между двете услуги