Google предлагат разнообразни възможности да откриваме данни, включително текстово, с прикачването на изображения и с гласови команди. Умните функции на търсачката обикновено са достатъчно добри да намерим, каквото искаме за броени секунди. Мобилната версия на Google Search получи няколко полезни ъпдейта от началото на годината досега.

Компанията ще продължи да разширява набора от функционалности, които улесняват работата с търсачката при използване на смартфона с една ръка. Новият дизайнерски език Material You също въведе подобрения в тази насока, както и последните софтуерни актуализации за смартфоните Pixel.

Изглежда, че Google искат да оптимизират своите приложения за още по-удобна работа, когато държим смартфоните с едната ръка. Вече е много по-лесно да скролвате между резултатите, които са в обхвата на палеца и са лесни за натискане.

 

 

Изглежда, че Google искат да оптимизират своите приложения за още по-удобна работа, когато държим смартфони с едната ръка. Вече е много по-лесно да скролвате между резултатите, които са в обхвата на палеца и са лесни за натискане, съобщава AndroidPolice.

Преместването на лентата за търсене в долната част също е решение, което обещава да спести време на собствениците на смартфони. Google работят над актуализации и на секцията с изображения в бета версията 12.47.12 на своето приложение. 

 

Oще от Digital: Google разкри защо плаща на производителите на смартфони да инсталират предварително търсачката в смартфоните