Tърсачката на Google е най-удобния начин да откриваме информация в интернет и голяма причина затова имат персонализираните резултати. Алгоритмите на компанията анализират какви уеб сайтове в интернет отваряме, какви неща харесваме и къде се намираме, за да са ни максимално полезни. Нов ъпдейт на Google Search разширява допълнително обхвата на тази функция и ще ни показва повeче информация за интересни събития директно в търсачката, съобщава TheVerge.

 

 

От eдна страна Google ще ни препоръчва мероприятия, а от друга ще показва всички данни, които ни трябва да знаем за тях. В случая става въпрос за разнообразни събития като концерти, локални фестивали, изложби в галерии и музеи, спортни прояви, образователни инициативи и др. Потребителите ще могат да запазят събитията и да ги разгледат по-късно или с едно кликване да поръчат билети от интернет. За максимално удобство е добавен нов "For You" раздел в търсачката.

 

 

Тази секция ще ни препоръчва събития, които са базирани изцяло на личните ни интереси, като музика, фотография, екстремни спортове и др. Функцията ще обръща внимание на локацията и ще ни показва най-интересните мероприятия, дори когато пътуваме в други градове. Можем лесно да запазим събитие в календара и да синхронизираме данните с другите популярни приложения и услуги на Google. Компанията провежда финални тестове преди да позволи на всички да тестват новите инструменти в търсачката.

 

Oще от Digital: Как да помогнем на Google да подобри резултатите, които ни показва в търсачката