Компанията вече разпространява нов ъпдейт на търсачката, който ще предостави на потребителите повече възможности за избор на актуални резултати на заявките ни. Водещият акцент в актуализацията е да селектира и показва релевантно съдържание,което е публикувано от различни източници. За да постигнат този ефект от Google обявиха, че  променят алгоритмите на търсачката, за да индексира максимум два резултата при търсене, ако са качени от един и същи уеб сайт, информира Engadget.

 

По този начин Google целят да толерират по-разнообразно съдържание от много източници и да оставят всеки потребители да прецени кой линк да предпочетен. Все пак Google си запазват правото алгоритмите им да продължат да показват повече от два линка от един уеб сайт, ако резултатите са максимално релевантни до самата заявка. Тези промени все още не са достъпни за всички, но вероятно няма да се наложи да чакаме твърде много и изглежда, че Google искат да показват информация подбрана от различни източници.

 

 

Oт Google обещаха да продължат да внасят промени в своите алгоритми за търсене, за да направят резултатите от търсенията максимално полезни за потребителите. При всички положения ще става все по-трудно да виждаме много линкове от един и същи уеб сайт, докато търсим в интернет. Новата функция няма да навреди, а напротив ще подобри качеството на резултатите, твърдят още от Google. Премахването на твърде много линкове от даден източник ще помогне на компанията да се противопостави на разпространението на фалшиви публикации в интернет.

 

Oще от Digital: Какви са подобренията в новия дизайн на Google Search за смартфони