Изкуственият интелект е атрактивна технология, която вече се използва от доста популярни приложения като например Facebook Messenger и Google Duo. Огромните усилия на водещите компании са сигурна гаранция, че AI софтуера с течение на времето ще става още по-добър. Подходящ пример в това отношение е новата система на Google, която се казва Tacotron 2. Всъщност под това име се крие уникален софтуер с изкуствен интелект, който може да говори като реален човек, предаде PhoneArena.

 

Както името подсказва това е второто поколение на тази технология за разпознаване на глас и се състои от две отделни невронни мрежи. Тяхната роля е в реално време да анализират и превръщат думите в говор. Системата на Google е толкова прецизна, че е невъзможно да разберете дали гласа е на реален човек или е генериран от компютър. На този етап софтуера може да разбира и комуникира единствено на английски, но в следващите месеци ще може да се използва и на други езици. 

 

Системата показва впечатляваща ефективност не само в имитирането на реални гласове, но и във възпроизвеждането на различни акценти. Усъвършенстваните алгоритми с изкуствен интелект също така успяват да се справят с различни правописни грешки. В момента този софтуер е създаден с изследователска цел и тепърва ще се подобрят възможностите му. Все пак този проект на Google е поредното доказателство за разнообразните приложения на програмите с изкуствен интелект в индустрията.

 

Вижте как Google обучиха софтуер с изкуствен интелект сам да създава рецепти за бисквитки