Конкуренцията в световния пазар на смартфони от доста време не е ограничена единствено до Apple и Samsung. Внушителното разнообразие от устройства с Android е една от големите причини да искате да станете част от тази екосистема. 

Goоgle е компанията, която разработва най-популярната операционна система за смартфони, но също така проявяваща все по-голям интерес към хардуера. Технологичният гигант вече предлага на своите потребители атрактивна серия от устройства с бранда Pixel. 

Tрадиционно това са първите смартфони през годината, които дебютират със следващата версия на Android, което е една от най-сериозните причини да искате да имат модел с това име. Така например премиерата на Google Pixel 5 ни очаква през октомври, когато ще разберем и повече за подобренията, които ще ни предложи Android 11.

 

 

Според информация от последния доклад на IDC през изминалата година Google са реализирали продажните на 7.2 млн. смартфона на глобалния пазар. Тази цифра представлява солиден ръст от 52%, спрямо представянето на компанията през 2018г. 

По този начин компанията е успяла да изпревари по продажби един от най-популярните брандове в пазара на смартфони, а именно OnePlus. Въпреки това усилията на Google по отношение на хардуера не са достатъчни, за да се похвалят с място в първите топ десет на световния пазар на смартфони. 

Все пак е факт, че основният ангажимент на Google е свързан със софтуера и разработването на Android. което донякъде оправдава защо другите производители регистрират много повече продажби.

Един от водещите приоритети за компанията за в бъдеще ще бъдат устройствата от средния клас, което е атрактивна бизнес възможност, на която Google тепърва ще обръщат внимание. 

 

Oще от Digital: Защо шефът на дивизията за камерите на Google Pixel напусна компанията