Google предлагат на потребителите си три операционни системи, като това са Android, Wear OS и Chrome OS. Вече знаем, че компанията работи и над още една платформа с името Fuchsia. Mнозина очакват този софтуер да представлява бъдещето на компанията, която планира да слее Android и Chrome OS. Самият проект се очаква да има дългосрочно значение за Google и едва ли скоро ще стане реалност. Сега разбираме нови детайли за плановете на технологичния гигант.

 

От Google са регистрирали на свое име марката "Pigweed" пред Службата за патенти и търговски марки в САЩ (USPTO). Документацията свързана с патентоването на това име разкрива, че компанията иска да използва "Pigweed" за "компютърен операционен софтуер". За съжаление данните не съдържат повече детайли за възможностите на новата платформа. Всъщност името "Pigweed" е свързано с листни растения, които са питателни и годни за консумация от хората.

 

 

Някои от тези растения, когато са напълно отгледани могат да образуват мехурчета, с които разпространяват семената си във вятъра. Другото известно наименование на "Pigweed" е амаранти, съобщава 9to5google. Аналогията на това име с Fuchsia едва ли е случайна, тъй като тази операционна система също е кръстена на екзотично цвете. Дали Google искат да прекръстят тази платформа или "Pigweed" е изцяло различен проект все още е твърде рано да се твърди със сигурност.

 

Oще от Dgital: 9 нови приложения на Google, които си заслужава да пробвате