Собствениците на устройства с iOS разполагат с възможността да работят на тях с мобилните приложения на Googlе, като тя отделя внушителни финансови средства, за да продължава да бъде търсачка по подразбиране в iPhone и iPad. Представителите на технологичния гигант нямат намерение да спрат дотук и вече от няколко месеца работят над таен проект, който да доведе до създаването на виртуална клавиатура за платформата iOS. Идеята на Google е така да улесни потребителите в намирането на информация в интернет и да ги стимулира да извършват повече търсения от своите устройства.

 

Интерфейсът на новото заглавие ще се различава от стоковата клавиатура за Android, но ще предложи всички нейни функционалности, като например Gesture Typing, която се радва на все по-голяма популярност, информира TheVerge. Припомняме ви, че тя позволява да плъзнете пръстта си от една буква на друга и да оставите Google да предвиди какво точно искате да напишете, а кликването върху логото на Google ще ви позволи да търсите директно в интернет. Виртуалната клавиатура на компанията за iOS също така ще включва отделни бутони за откриване на изображения и GIF файлове.

 

Доколкото разбираме поне в първата си версия тя няма да включва поддръжка за гласово търсене и от Googlе ще се погрижат дизайна на приложението да се различава и от преинсталираната iOS клавиатура на Apple. Представянето на алтернативна клавиатура за iPhone и iPad има за цел да увеличи заявките от търсене, тъй като все повече хора използват мобилните си устройства, за да откриват съдържание в интернет. Все още не знаем кога Google смятат да представят официално новото си заглавие, а също и дали потребителите проявяват интерес към подобен продукт.

 

Вижте колко пари плаща Google на Apple, за да бъде основна търсачка в iOS