Виртуалната реалност е атрактивна технология, която е особено подходяща за забавление и гейминг. В момента на пазара може да откриете разнообразие от VR модели. Производителите предлагат и редица аксесоари, с които буквално да потънете в геймплея на игрите. Въпреки редицата си предимства и технологиите с виртуална реалност имат своите недостатъци. Благодарение на съвместните усилия на водещите компании постепенно ще бъдат отстранени.

 

Google също смятат, че могат да помогнат с реализирането на тази идея и вече подадоха молба за патентоване на интересен нов продукт. Дизайнерите на технологичния гигант работят над смарт обукви от ново поколение, които са оптимизирани за VR технологиите, съобщава DigitalTrends. По този начин потребителите ще могат да ги използват във виртуалните среди и да улеснят взаимодействието си тях. От патента разбираме, че Google ще интегрират в обувките специални сензори.

 

 

 

Тези модули ще гарантират, че обувките са свързани към VR очила или компютър, за да следят движенията на потребителите и да ги отразяват във виртуалната среда. Самите обувки ще имат специални задвижващи механизма и гъвкава част, за да максимално удобни на потребителите. Навлизането на продукти, като ръкавици и обувки с виртуална реалност могат да променят представата ви за възможностите на тази технология, която тепърва ще набира популярност. 

 

Още от Digital: Четири подобрения в очилата с виртуална реалност, които предстои да видим