Google искат да подобрят допълнитено сигурността на потребителите, които използват популярните им приложения. Компанията се стреми да предостави повече контрол над всеки собственик на Gmail акаунт. Само преди дни Google добавиха по подразбиране функция за автоматично изтриване на информация, която е по-стара от 18 месеца.

Потребителите могат да променят тези параметри, но по-важното е, че компанията им позволява сами да изберат какво се случва с личните им данни. Google също така искат да ни предоставят информация колко сигурен е даден профил, директно от самата търсачка. Това ще премахне възможността да се ровим в менюто с настройки. 

Въвеждането на "Is My Google Account Secure" въпроса или заявката "Google Privacy Checkup" ще ви стартира този панел, откъдето може да видите по-детайлна информация. Данните ще бъдат показани под формата на интерактивни карти, които са активни и видими в Google Search единствено от вашия акаунт. 

Работи се и над интеграция на "Password Checkups" функцията, която скоро също ще е достъпна от този панел.

 

 

Oт компанията скоро ще предоставят и актуализация на Google Maps и YouTube, която ще предложи повече функции за сигурност и контрол над личните данни. Едно от подобренията  също така ще е свързано с инкогнито режима на Google Chrome, съобщава AndroidHeadlines. 

Идеята на Google е да улеснят максимално процеса на активиране му от потребителите. За в бъдеще това ще може да става единствено с продължително натискане на снимката на профила, което ще стартира Incognito Mode в браузъра. 

Това ще е възможно, както от десктопите, така и от мобилните версии на Google Chrome. Компанията иска да ни предложи по-ефективен начин да използваме инкогнито режима и да гарантираме, че е активиран на всички устройства, които са асоциирани със съответния акаунт. 

Все още се провеждат тестове, като финалната версия първо ще бъде налична за Android, а след това за iOS устройствата. По всичко личи, че Google ще продължат да обръщат специално внимание на сигурността на личните данни на всеки свой потребител.

 

Още от Digital: Kак да стартираме Google Chrome в инкогнито режима на компютър с Windows 10