Само преди дни компанията представи новия смартфон от популярната серия, който се казва Google Pixel 4a. Този модел привлича внимание с 5.8" дисплей,  Qualcomm Snapdragon 730G процесор и 12.2-мегапикселовата камера. Цената за европейския пазар е €349, a продажбите стартират на 20 август. 

Google също така потвърдиха, че ще представят 5G версия на смартфона, както и Google Pixel 5G на по-късен етап от годината. Oказва се, че това да не са единствените устройства, над които работи компанията. Данни от кода на Android разкриват информация за наличието на Google Pixel 5a, който носи кодовото име "Barbette", както и още три нови устройства. 

От 9to5google информират, че разработчиците ги наричат "Raven", "Oriole" и "Passport". Последното име е свързвано с гъвкав смартфон, който ще се превърне в първото устройствo с бранда Pixel и този дизайн. Очакванията са другите две предложения да бъдат конфигурации на Google Pixel 6.

Всичките три устройства ще бъдат представени през четвъртото тримесечие на 2021г.

 

 

Всъщност това не е първият път, в който разбираме за желанието на Google да представят гъвкав смартфон. Шефът на Pixel дивизията, Марио Кейрош още през миналата година потвърди, че се провеждат тестове с технологията. Името Google Pixel 5a също така вече попадна в базата данни на Android Open Source Project (AOSP).

Компанията регистрира и няколко патента, описващи устройства с гъвкави дисплеи. Навлизането на Google в тази пазарна ниша ще изостри конкуренцията и ще предложи алтернативен продукт, който работи с чист Android и предлага най-доброто от услугите на компанията. 

Все още е твърде рано да знаем допълнителни детайли за първия гъвкав Pixel. Другите две устройства с имената "Raven" и "Oriole" най-вероятно ще бъдат представени като Google Pixel 6 и Pixel 6XL. По всичко личи, че стратегията на Google по отношение на хардуера ще бъде още по-агресивна през следващите тримесечия.

В заключение ще допълним, че премиерата на Google Pixel 5 и Pixel 4a (5G) се очаква през октомври. 

 

Oще от Digital: Защо шефът на дивизията за камерите на Google Pixel напусна компанията