Google проявяват голям интерес към приложенията за комуникация и постоянно експериментират с подобни проекти. Вероятно сте използвали заглавия като Talk, Hangouts, Duo или Allo. Независимо от неуспеха на на някои та тези приложения от Google не са се отказали от възможността да ни представят още по-добри възможности да общуваме от смартфоните. Данни на TheInformation разкриват, че вече е започнала работа над софтуер за комуникация.

 

Въпросното заглавие се очаква да бъде интегрирано към G Suite платформата и ще комбинира функциoналности, които са налични в сегашните приложения на Google. Все още не знаем какво ще е официалното име. Концепцията на Google е да разработи унифицирано приложението, което е предназначено предимно за бизнес потребителите и предлага интеграция на Gmail, Google Calendar, Google Drive, Hangouts Meet, Hangouts Chat и др., съобщава Mashable.

 

 

Новото заглaвие се очаква да изостри конкуренцията в сегмента на приложенията за комуникация, където на голяма популярност се радват Slack и Microsoft Teams. Желанието на Google е да привлекат вниманието на повече компании от престижния списък "Fortune 500" към предстоящото си заглавие. Детайлите за името, функциите и интерфейса все още не са известни. С течение на времето и ангажирането на повече разработчици на Google вероятно ще научим повече информация за възможностите на приложението.

 

Още от Digital: 9 нови приложения на Google, които си заслужава да пробвате