Google усилено работят над нови очила с добавена реалност и не изискват свързване към смартфон или компютър, за да функционират. Системата може да работи самостоятелно и за максимално улеснение на потребителите премахва всички необходими кабели. Подобна функционалност предлага и Lenovo Mirage Solo, които са базирани на платформата Google Daydream. Новият модел на Google вероятно ще поддържа миксирана реалност, която съчетава най-доброто от AR и VR технологиите, предаде SlashGear.

 

Предстоящите очила използват технологията Daydream ще имат прозрачен дисплей, позволяващ възпроизвеждане на виртуални обекти върху върху реални предмети от заобикалящата ни реалност. Една от идеите е устройството да има няколко вградени камери, с които следи позицията на човека, който ги носи и създава триизмерна карта на помещението. Всички тези функции, обаче ще изискват използването на мощна батерия, която трябва да издържа поне няколко часа време за работа с едно зареждане.

 

 

Първият прототип на Google A65 се захранва от Qualcomm QSC603 процесор, който е предназначен специално за джаджите с платформата Интернет на нещата. Все пак Google си запазват правото да използват друг ARM процесор, който се отличава с още по-ниска консумация на енергия. Eдин от най-големите хардуерни партньори на компанията, а именно Quanta Computer ще бъде натоварен с производството на устройството. Името Google A65 е временно и финалния продукт ще се казва по друг начин.

 

Още от Digtial: Какво представлява технологията миксирана реалност