Google се превърнаха в синоним за търсене в интернет и предлагат разнообразие от приложение, което обхваща почти всеки аспект от ежедневието ни. Независимо дали търсите актуална информация, искате да откриете атрактивно заведение, опитвате да комуникирате с приятели винаги можете да разчитате на компанията. 

Интеграцията между приложения като YouTube, Chrome, Maps и др. е другото голямо предимство на Google екосистемата. Компанията проявява голям интерес към и сферата на новинарските приложението, където въпреки огромното количество данни, с което разполага за нас все още не е сфера, в която Google има голямо влияние. 

В официално изявление от Google потвърдиха амбициозните си намерения да представят собствен конкурент на Apple News. Tози проект е активен от поне няколко месеца, като компанията вече е подписала договори с редица локални издатели и автори на съдържание, съобщава BusinessInsider. 

По този начин Google ще пренасочат ресурсите си към идеята се превърнат в предпочитана платформа за разпространени на актуални новини за местни новини на регионално ниво.

 

 

Това е важна част от плановете им, като Google вече имат доверието и на най-утвърдените издатели и ще използват влиянието си, за да доставят подобно съдържание за максимален брой хора. Първоначалните тестове са новинарската платформа са проведени в Бразилия, Австралия и Германия, като резултатите са оптимистични. 

Алгоритмите на Google ще подбират специална селекция от заглавия, която ще виждате всеки път, когато отворите приложението. Всеки потребител ще могат да персонализират нещата, които виждат, за да бъдат информирани единствено за темите, които ги вълнуват. 

Очаква се предстоящото приложение да е достъпно срещу символичен абонамент, но това не е потвърдено официално от Google. Все още разполагаме с твърде малко детайли за новата услуга. Компанията се надява да провокира интереса на най-големите издатели и да превърне съдържанието им в продукт, който е атрактивен за милиони хора всеки ден. 

Първата стъпка за постигането на тази цел е стартирането на лицензионна програма, която да позволи на авторите на съдържание да се включат в иницииативата на Google. 

 

Още от Digital Нова функция в Google News ще дава достоверни новини за COVID-19