Google вече представиха дългоочакваната трета генерация на смартфоните Pixel, които са едно от най-атрактивните предложения в премиум сегмента. Изглежда, че двата модела на Google Pixel 3 не са единствените хардуерни устройства, над които работи компанията. В интернет изтекоха данни от кода на АRCore 1.5 приложението, което потвърждава съществуването на още два смартфона в базата на Google. Кодовите им имена са Bonito и Sargo. 

 

Това са наименования на редки видове риби, което напълно съвпада с досегашната стратегия на Google със моделите от гамата Pixel. Разработчиците в момента провеждат тестове с Bonito и Sargo, заедно с новата версия на ARCore 1.5 платформата с добавена реалност на компанията. Единствената друга характеристика, която знаем е, че смартфоните се захранват от Qualcomm Snapdragon 710 процесори.

 

 

С оглед факта, че премиерата на Google Pixel 3 бе преди броени седмици можем да очакваме да видим Bonito и Sargo в началото на следващата година. Ако съдим по действителните размери на самите видове риби трябва да очакваме Bonito да има по-голям дисплей, а Sargo да e с по-компактен дизайн. Това са всички неща, които знаем за предстоящите устройства на Google. Изглежда, обаче, че компанията обръща все по-голямо внимание на хардуера.

 

Oще от Digital: Най-интересните функции в Google Pixel 3 и Pixel 3 XL