Qualcomm Snapdragon 855 е мобилен процесор, който ще намери място в следващото поколение смартфони с поддръжка за 5G мрежи. Няма да е изненадващо, ако повечето флагмани с Android на водещите производители, които ще видим през 2019г. използват именно тази архитектура. Google също са стартирали работа над смартфон, който се захранва от Snapdragon 855 и вече провеждат усилени тестове с него. Устройството се появи в базата данни на Geekbench, предаде sparrownes.

 

Бенчмарк резултатите показват, че кодовото му име е Google Coral и отчита резултат от 3296 точки при Single-Core и резултат от 9235 точки при Multi-Core тестовете. Данните разкриват още, че тестовият модел освен осемядрен процесор има и 6GB RAM. Прави впечатление също, че Google Coral работи под управлението на Android Q - следващата голяма версия на операционата система, чиято премиера ще е през есента. Това може да означава, че  прототипа в базата на Geeknebch е Google Pixel 4.

 

Oт една страна заради традицията новият смартфон от серията да дебютира с предстоящата версия на Android, a от друга заради Snapdragon 855. Поддръжката за 5G технологията е абсолютно задължителен компонент, който очакваме от следващия флагман на Google, който вероятно ще видим през третото тримесечие на 2019г. На този етап не разполагаме с никаква информация за техническите спецификации, които ще отличават Google Coral, както и за цената му на европейския пазар.

 

Oще от Digital: Google ще ни позволят да тестваме Аndroid Q по-рано от очакваното