Google планира навлизане в още един пазар. Компанията е започнала проучване на пазара за мини компютри като Raspberry Pi и Intel Edison. Целта – да провери дали има интерес към умни аксесоари и инструменти за тези устройства, съобщава Network World.

 

Проучването на Google иска да разбере кои мини компютри са най-популярни и за какво най-често се използват. Също така Google търси информация от какъв допълнителен софтуер и хардуер се нуждаят хората, които използват тези устройства. Самата компания обаче официално не коментира темата.

 

Raspberry Pi отбелязва в своя блог, че подобни умни аксесоари и инструменти ще има за нейните компютри по-късно тази година. Компанията посочва, че те ще са направени от Google и призовава потребителите да ѝ помогнат като попълнят въпросника за проучването. Сама тя обаче също не знае какви ще са въпросните нови възможности, но посочва, че в проучването Google пита за лицево разпознаване, разпознаване на емоции и др. Възможностите могат да са много, стига Google да реши да участва в сегмента.

 

Още от Digital: Аsus Tinker Board е новият конкурент на мини компютъра Raspberry Pi 3