Google Photos предлага неограничено място за съхранение на снимките ни и е предварително инсталирано в повечето смартфони с Android. Потребителите също така разполагат и с разнообразни възможности да споделят и редактират изображенията си онлайн. Компанията вече разработва ново приложение за мобилна фотография. Очаква се повече детайли за него да разберем на I/O конференцията, която ще се проведе между 17 и 19 май. 

 

Целта на новото приложение е да улесни възможностите няколко човека едновременно да редактират изображения от смартфоните си, предаде DigitalTrends. Всеки потребител ще може да създава различни групи и да кани в тях приятели, които да променят визията на снимките и бързо да споделят кадрите в социалните мрежи. Taка компанията иска да се възползва максимално от факта, че все повече хора използват предимно смартфоните, за да заснемат вълнуващите мигове около себе си. 

 

Редакциите на снимките ще се съхраняват и синхронизират в облачните сървъри на Google и в реално време ще се показват на всички участници в групата. Социалните функции ще бъдат важен фактор за популярността на мобилното приложение. Facebook и Apple вече представиха подобни приложения като Moments и Clips. В този контекст не е изненадващо, че Google искат да предложат още по-добри софтуерни решения за любителите на мобилната фотография. 

 

Вижте кои са най-добрите Android и iOS приложения за редактиране на снимки