Google вече потвърдиха, че са предоставили ъпдейти за своите популярни услуги и приложения, които ги предпазват от Meltdown и Spectre. Двете заплахи са едни от най-дискутираните теми в индустрията през последните седмици и излагат на риск милиони компютри по цял свят. Google успокоиха своите потребители и разкриха повече детайли как предпазват профилите ни в Gmail от Meltdown и Spectre. Припомняме ви, че компанията знае от доста време за наличието на тези заплахи. 

 

Въпреки това софтуерните инженери на Google се нуждаят от месеци, за да разработят решение, което предпазва Gmail от Meltdown, информира PhoneArena. Въпросната актуализация вече е налична за потребителите и поне засега няма детайли за проблеми с работата на Gmail след ъпдейта. Намирането на решение срещу Spectre се оказва доста по-сложна задача. След серия от тестове те откриват, че най-добрия вариант е да блокират някои от функциите на процесорите. 

 

По този начин се лимитира влиянието на Spectre, което предпазва самите потребители. В някои случаи тази функция може да доведе до спад в производителността, но ако това предпазва акаунтите ни е добра идея за доста хора. Тук е момента да отбележим, че това е временно решение, тъй като Spectre и Meltdown постоянно еволюират. В заключение ще отбележим, че Google се ангажираха да продължат да предоставят ъпдейти, които да ни защитават от двете нови заплахи. 

 

 

Вижте как да използваме Gmail като десктоп имейл клиент