Huawei няма да променят стратегията си и ще представят на европейския пазар следващата си серия смартфони от висок клас. Това ще се случи въпреки продължаващата несигурност с постоянни лиценз за Android и достъп до приложенията на Google. Припомняме ви, че вторият най-голям производител в мобилната индустрия се очаква да представи Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro на специално събитие на 19 септември. Продажбите им на пазара вероятно ще стартират в кратки срокове след премиерата.

 

Въпреки опитите на компанията да изглади отношенията с американското правителство проблемите за Huawei изглежда ще продължат. От Reuters твърдят, че говорител на Google е потвърдил, че Huawei Mate 30 няма да има достъп до екосистемата от приложенията им и респективно до Android. Проблемът е, че това е изцяло нов хардуерен продукт, който не покрива изискванията на временния лиценз с продължителност от 90 дни, който получи компанията. Любопитното е, че Google многократно заявиха, че желаят да продължат да си партнират с Huawei.

 

 

Aмериканските производители имат възможността да получат разрешение за специфични продукти, които да предлагат на компаниите, които са засегнати от санкциите. Досега са входирани 130 подобни предложения, но нито едно от тях не е било одобрено от американското правителство. Седмиците оставащи до премиерата на Mate 30 ще са доста интересни, тъй като поне на този етап Huawei не искат да използват Harmony OS в смартфоните си от висок клас.

 

Oще от Digital: Tърговските санкции на САЩ ще намалят приходите на Huawei с $10 млрд.