Един от интересните смартфони, които очакваме да се появят в близко бъдеще е Google Pixel 4a. Модел който не блести с невероятни технически характеристики, но в същото време, подобно на много други свои предшественици е много желан, заради почти идеално оптимизираният си софтуер.

За по-малко запознатите, макар че щом сте в Digital.bg, едва ли сте такива – операционната система Android е дело на Google и по тази причина всички Pixel смартфони са известни със своят оптимизиран софтуер. Обикновено флагманите на Google Pixel са и първите смартфони, които показват новите версии на операционната система.

Google Pixel 4a не е флагман, но въпреки това не е за подценяване. Благодарение на различни течове на информация, вече се предполага, че знаем част от техническите му характеристики, а вече има и вече има не една снимка която разкрива дизайна на Google Pixel 4a.

 

 

Кога ще е премиерата на Google Pixel 4a, този път не знаем благодарение на инсайдъри и течове на информация, а от самите Google. В официалният си сайт, те публикуваха много интересна загадка, която самите потребители трябва да разрешат, за да разберат, за кога е планирана датата на премиерата. Във видеото, което сме приложили над тази статия, Digital.bg разгада цветната загадка и ви показва какво се крие зад нея.

Ако все пак решите сами да наредите ребуса в интернет магазина на Google - ключът към него са последователността на цветовете на Google логото. Цветовете са: синьо, червено, жълто синий, синьо, зелено и червено.

Премиерата на Google Pixel 4a е насрочена за 3 Август, а нещото, което ни направи впечатление в сайта на Google са думите „lowlightena, bokehus и megapixelum“. Те ни подсказват, какво интересно можем да очакваме от смартфона.

По данни, които имаме от различни инсайдъри в Интернет пространството, знаем че Google Pixel 4a ще има 5.81", 60Hz дисплей с резолюция 2340х1080 пиксела, процесор Snapdragon 730 с GPU Adreno 618, 6GB RAM памет, батерия с 3080mAh заряд и две камери - с 12MP и 8MP еквивалент. Цената която се спряга преди премиерата на модела е $480.

 

 

Съвсем скоро предстои да разберем, което т тези предположения ще бъде вярно. С нетърпение също така очакваме и Google Pixel 5, но той ще се появи към края на годината.

 

Още от Digital.bg: Сгъваемият смартфон Microsoft Surface Duo беше показан преди премиерата си (Видео)

 

Музика: Bensound.com