Вече ви информирахме, че можем да архивираме цялата информация от компютъра в Google Drive. Много потребителите се оплакаха от облачната услуга в последните няколко дни. Причината бе неочакван проблем който блокира достъпа до файлове в Google Docs и  Drive. От компанията потвърдиха, че рaзследват проблема и все още търсят ефективно решение, което да го отстрани.  Все още не е ясно защо някои от файловете са докладвани като неподходящо съдържание, съобщава Engadget.

 

Според официалните данни на компанията са се задействали техните филтри за блокиране на вируси и зловреден софтуер. Въпросният проблем е причинил спирането на достъпа до голям брой документи на потребителите. Алгоритимите на Google Docs и Google Drive преценяват ситуацията като хакерска атака и активират съответните мерки за сигурност. В крайна сметка се оказва, че никой не се опитва да хакне потребителите и проблема има различно естество. 

 

Компанията потвърди за недостатъка и увери всички хора, че вече е възстановила нормалната работа на сървървите си. Ситуацията е поредното доказателство, че могат да се случат подобни неочаквани неща, които да затруднят потребителите. Google реагираха доста бързо, с което потвърдиха репутацията си на една от най-големите технологични компании в индустрията.

 

Вижте седем начина, по които Google може да направи ежедневието ни по-добро