Google разкриха в началото на годината, че след 25 април повечето приложения на разработчици от трети страни няма да могат да се използват в Hangouts. От компанията също така потвърдиха, че това няма да е края на услугата, тъй като разработват изцяло различна версия на Hangouts. По този начин Google искат да се конкурират по-успешно с другите популярни приложения за комуникация. Основният акцент в новата версия са възможностите за провеждане на групови разговори.

 

Оказва се, че идеята на Google е да разделят Hangouts на две отделни мобилни приложения, които ще се казват Meet и Chat, информира PhoneArena. Както имената подсказват първото от тях е услуга за видео разговори, докато Chat представлява приложение за групови чатове. Hangouts Meet е създадено да направи създаването на видео конферентни разговори в максимално лесна и бърза задача. Потребителите могат да се присъединяват към тях с покана от календара или с споделяне на линк.

 

Това премахва дори възможността да се логвате в своя Google акаунт. Удобният за използване интерфейс ще улесни провеждането на презентации. Гласовите разговори в Hangouts Meet могат да се използват едновременно от 30 души. Второто ново приложение нa Google е разработено като конкурент на Slack. Hangouts Chat предлага всички функции, които досега сме използвали в услугата, но вече включва интеграция на G Suite и възможността да създаваме чат стаи. Потребителите могат да отварят съдържание от Google Drive и Docs директно в чат прозореца.

 

Вижте четири забавни трика в Google Hangouts, които може би не знаете