Android Auto е платформа, която изразява концепцията на Google за свързани автомобили, които споделят важни данни помежду си. Иновативният софтуер вече се използва от разнообразие от модели на водещите производители и е обект на постоянни актуализации. Един от малкото недостатъци на Android Auto е, че не се предлага за всички потребители по цял свят.

Добрата новина е, че последната актуализация разширява достъпа до платформата за автомобили до още 36 държави в Европа, Азия и Африка, сред които и България. По този начин Google официално пускат Аndroid Auto на територията на нашата родина. Настоящият ъпдейт на практика удвоява броя на страните с поддръжка за софтуера и ще позволи да се използва от милиони потребители.

Потребителският интерфейс на Android Auto е удобен за работа и позволява лесно да синхронизирате смартфоните с централната конзола на автомобилите. След като го направите може да се забавлявате като стриймвате музика от Spotify, използвате навигацията и др., без да вадите устройствата от джоба.

 

 

Taзи функционалност е ограничена до смартфоните с Android 11, но със сигурност предоставя по-добри възможности за синхронизация. Важно е да отбележим също поддръжката за Google Assistant, което позволява с гласа си да управлявате ключови функционалности на автомобила.

По този начин например може да стартирате климатика или системата за нагряване на седалките, както и дори да управлявате събитията в календара. Google също така работят в тясно сътрудничество с водещите производители, за да позволят на повече автомобили да използват Android Auto.

Volvo и Audi са само едни от примерите за водещи компании, които подготвят премиерата на нова серия автомобили с Android Auto на европейския пазар. Желанието на Google е да създаде оптималната инфотейнмънт система за автомобили, която безжично свързва мобилните устройства и се адаптира към личните предпочитания на потребителите.

Премиерата на Android Auto в България е добра новина, която ще предостави още повече свобода и възможности на водачите на автомобили в страната.

 

Още от Digital: Аndroid Auto ще поддържа приложения от трети страни