Една от причините за невероятния успех на Google в технологичната индустрия е факта, че компанията инвестира ресурси в различни пазарни сегменти. Нейните инженери разработват не само софтуер за мобилни устройства, но също така технологии за бърз достъп до интернет, дронове, роботи и самоуправляващи автомобили. Последните данни в интернет разкриват, че Google вече приемат оферти за продажбата на своя сателитен бизнес, предаде Bloomberg. 

 

Припомняме ви, че компанията инвестира сума от порядъка на $500 млн., за да придобие иновативните технологии асоциирани с развитието на този бизнес. Концепцията на компанията  бе така да подобри допълнително възможностите на услугата Google Maps. Реалността, обаче се оказа по-различна и сега въпросната дивизия на Google, която се казва Skybox се очаква много скоро да бъде продадена на компанията Planet Labs. 

 

Все още не знаем каква ще бъде цената, на която Google ще реализират продажбата на сателитния си бизнес. Skybox и Planet Labs залагат на съвсем различен подход и докато първата от тях разработва големи сателити с по-висока резолюция, то втория бранд е фокусиран изцяло върху идеята за създаването на по-малки сателити, като техния брой в орбитата около планетата ни да е по-голям. Бизнес моделът на Planet Labs се оказа по-успешен и тя генерира редица инвестиции, което е причината за предстоящата сделка.

 

Вижте как Google стана най-успешната компания в света