Google Duo е приложение за видеоконферентни разговори, което може да се използва безплатно от собствениците на смартфоните и е предварително инсталирано на голям брой устройства с Android.

Компанията интегрира редица нови функции, с които да предложи най-добрите възможности за комуникация на своите потребители. През последните седмици Google Duo се превърна в един от най-популярните им продукти в световен мащаб.

Според официалните данни приложението всяка седмица разширява потребителската си база с приблизително 10 милиона души.

Oт Google също така твърдят, че в някои страни се отчита десетократно увеличение в броя на минутите проведени разговори. В дългосрочен план Google Duo ще продължи да има важно значение за стратегията на компанията, докато продължава световната пандемия.

Последният ъпдейт на приложението за видеоконференция предлага още няколко интересни подобрения, с които още по-лесно да общувате с важните за вас хора. Повече детайли за новостите разбираме в официален пост на продуктовия мениджър на Google Duo, Дейв Ситрон в блога на Google.

 

 

Извършването на видео разговори е по-лесна и сигурна задача, като всяко обаждане в Google Duo използва "End-To-End" технология за криптиране. Допълнителни софтуерни оптимизации и алгоритми с изкуствен интелект за подобрява на качеството на видеконференцията.

В следващите дни ще бъде представен ъпдейт, гарантира поддръжка за нов видео кодек, който ще гарантира високо качество дори при слаби връзки към интернет. Google също така желаят да ни стимулират да улавяме и споделяме вълнуващи моменти с най-любимите си хора.

Google Duo само след броени дни ще ни позволи по време на видео разговор да направите обща снимка с човека, с който комуникирате. Тази функция ще е достъпна, както за смартфони, така за таблети и хромбуци. След като заснемете дадено изображение е нужно само едно кликване да го споделите с другите участници във видеоконференцията. 

Другото голямо подобрение е възможността да провеждаме разговори с до 12 души едновременно. Досегашното ограничение беше за осем души. Не на последно място приложението позволява да изпращате персонализирате видео и гласови обаждания до любимите си хора.

Скоро ще можем да запазваме съобщения дори 24 часа след като сме ги получили, което ще улесни запазването на важните съобщения.

 

Още от Digital: Защо е добре да използваме Google Duo за групови видео разговори