Aко ви се налага постоянно да работите с различни приложения вероятно сте забелязали как Dark Mode режимите им гарантират осезаемо по-дълъг живот на батерията. Активирането на функцията не изразходва много от ресурсите на дисплея, тъй като индивидуалните пиксели предоставят по-малко светлина в тъмните цветни теми. Това е и подходящо за очите, когато гледате мултимедия или играете вечер от смартфона. Тъмният режим не натоварва батерията основно, защото блокира белия цвят.

 

Google също потвърдиха на своята Android Dev Summit конференция, че Dark Mode е полезен начин да си гарантираме повече време за работа с едно зареждане в устройствата с Android. Компанията обърна внимание и на факта, че въпреки това използва бялото като основна тема в дизайнерския език Material Design на мобилната платформа. Именно заради това използването на тъмни режими има още по-голям ефект върху представянето на смартфоните, предаде TheVerge. 

 

 

През последните месеци Google представиха редица ъпдейти на мобилните си приложения, които вече предлагат Dark Mode режими, за да удължават батерията. Резултатите показват, че при различните приложения консумацията на енергия може да се намали с до 60%. Софтуерните инженери на Google ще се фокусират върху използването на по-малко бели нюанси в елементите от интерфейса на Android, за да допринесат допълнително за дългия живот на смартфоните.

 

Още от Digital: Как да активираме Dark Mode режима в YouTube за Android и iOS