Google разкриха повече детайли за бъдещите си планове в сферата на виртуалната и добавена реалност. Компанията използва своята I/O 2017 конференция, за да потвърди официално, че следващия голям производител, който ще представи смартфон с платформата Tango е Asus. Въпросният смартфон се казва ZenFone AR и ще е достъпен за потребителите до края на лятото. Тук е момента да припомним, че Asus разкриха детайли за модела още на CES 2017, но той все още не е достъпен на пазара.

 

В интернет се появиха данни, че смартфона няма да се продава, но ето, че до няколко седмици ще може да се купи от потребителите. Asus ZenFone AR се захранва от четириядрен Snapdragon 821 процесор и използва технологията Tango. Благодарение на нея можете да разглеждате по изцяло различен начин заобикалящата ви среда. Новият смартфон има сензори, разпознаващи движения и разбиращи разстоянието между реални обекти, които създават 3D карта на помещението.

 

Asus ZenFone AR е 5.7-инчов смартфон, който поддържа QHD резолюция от 2560х1440 пиксела. Все още не разполагаме с детайли за цената, на която ще може да купим устройството на европейския пазар. Можем само да се надяваме, че в следващите седмици ще разберем повече детайли за премиерата на ZenFone AR. Google Tango е интересна платформа с добавена реалност, която иска да промени начина, по който си взаимодействаме с реалния свят.

 

Вижте какво е Google Project Tango и как работи той при Lenovo Phab Pro 2