Потребителите прекарват все повече време пред тъчскрийн дисплеите, докато използват любимите си приложения. Социалната изолация също допринася и на свой ред увеличава броя на инсталирани заглавия на смартфоните. Може и да не сте се замисляли, но най-важния софтуер в устройствата с Android несъмнено е Google Play.

Aко нямате достъп до този портал няма как да инсталирате мобилни приложения на своето устройство. Компанията често променя различни елементи от интерфейса, за да улесни откриването на атрактивно съдържание. Google също така препоръчват заглавия, съобразно активността на личния профил, което допълнително може да ви спести време.

Вече е стартирал нов експеримент, чиято цел е да направи заглавията на разработчиците по-лесно откриваеми за потребителите. Решението на компанията е функционалност, която позволява директно да сравняваме мобилни приложения от интерфейса на Google Play.

Така ще можете лесно да направите своя избор като съпоставите важни детайли, като рейтинг, брой изтегляния, опция за офлайн режим и др. Функцията ще генерира автоматично резултати с най-сходните търсения.

 

 

 

За да се възползвате от полезната функция трябва да скролнете в долната част на началната страница в Google Play, докато не откриете секцията "Compare Apps", съобщава AndroidHeadlines. На този етап селекцията на налични заглавия е твърде ограничена, но Google работят със своите партньори, за да оптимизират повече приложения за новата функция.

Потребителите ще могат да избират в жанрове като мултимедийни плейъри, софтуер за обработка на аудио и видео, офис приложения и др. По този начин компанията иска да предостави цялата необходима информация на екрана на смартфоните, което едновременно ще улесни избора и ще ви спести време. Това е едно от подобренията във "v.22.4.28" версията на Google Play за Android.

 

Oще от Digital: Геймърската услуга Google Play Pass вече е достъпна в България