Екосистемата от приложения на Google позволява да улесним почти всеки аспект от ежедневието ни. Приложения като YouTube, Маps. Gmail. Photos. Meet са важни фактори за успеха на компанията в мобилната индустрия.

Интеграцията на личните данни в Google профилите позволява да се възползваме по най-добрия начин от всички полезни функционалности, които ни предлага технологичния гигант. Аndroid превъзхожда iOS oсновно с повечето опции за персонализация и по-големия брой приложения в Google Play.

Разбира се Apple също има важни предимства, тъй като iPhone са по-бързи, имат по-интуитивен интерфейс, по-добри камери и предлагат повече премиум функционалности. Независимо от личния ви избор Google Play има изключително важно значение за доминацията на Google при смартфоните. 

Сега разбираме за поредният интересен ъпдейт, над който работи компанията, за да улесни откриването на атрактивно съдържание за смартфоните с Android. Някои потребители вече имат достъп до функция, която показва популярни геймърски видео клипове в описанията на игрите. 

Така потребителите могат да придобият още по-добра представа за възможностите на най-добрите заглавия в Google Play.

 

 

Скрийншот показва как препоръчано съдържание от YouTube е показано в Google Play описание на съответното приложение в новата "Watch Others Play" секция. Както името подсказва това е допълнителен раздел, с който можете да видите видео клипове на хора, които играят заглавието. 

Разполагате с опцията да скролвате между различни клипове като местите своят пръст в хоризонтална посока. Google изглеждат тестват този тип препоръки, за да ни накарат да прекарваме повече съдържание в своите профили. 

Няма да е изненадващо, ако Google предложат по-добра интеграция между YouTube Gaming платформата и милионите собственици с Android, които обичат да играят на смартфоните всеки ден.

Засега функцията има само тестов характер, но показва нагледно, че Google искат да започнат да ни показват клипове с популярни видео сесии на геймплея на популярни заглавия. В крайна сметка всяко подобрение, което улеснява работата ни е добро дошло за нас потребителите. 

Google разпространяват функцията през сървърите си, което означава, че няма да се налага да изтегляте сами новата версия на приложението им. 

 

Още от Digital: Как да изтегляме приложения без да използваме Google Play