Откриването и изтеглянето на приложения от Google Play е изключително бърза и лесна задача, която обикновено изисква само няколко кликвания. Това е една от причините потребителите да инсталират все по-голям брой заглавия на своите устройства с Android. Въпреки това е факт, че доста от нас продължават да пазят мобилни приложения, които използват рядко или дори не отварят изобщо. Нова функционалност в Google Play ще ни предложи удобен начин да се справим с този проблем.

 

Компанията тества опция, с която да информира собствениците на смартфони с Android да изтрият онези приложения, които не използват често. Нотификацията се показва на началния екран, а кликването върху нея пренасочва към страница в Google Play, където ще видите списък със заглавията, които не сте отваряли от дълго време. Можете да разберете и на коя дата за последно сте стартирали съответното приложение. Предвидена е и възможност да изтриете едновременно няколко заглавия от смартфоните.


 

След като направите своя избор ще видите и колко пространство ще се освободи на устройството ви, ако премахнете маркираните приложения. При всички положения това е полезно подобрение, което ще улесни особено хората, които инсталират твърде много заглавия от Google Play. На този етап функцията е налична в Холандия, за което разбираме от публикувания скрийншот на Android World. Ако всичко върви по план вероятно скоро всеки от нас ще може да я изпробва на смартфона си.

 

Oще от Digital: Седем приложения за Android, които добавят полезни функции към Google Play