Aлгоритмите на Google са разработени, за да улесняват максимално процеса на откриване на ново съдържание в онлайн магазина им за приложения. Всеки ден милиони хора използват Google Play, което им осигурява постоянен достъп до приложения и друг полезен софтуер. Компанията разчита и на стратегията да се регистрираме предварително, за да разберем първи когато дадено приложение вече е налично за изтегляне. Тази опция е подходяща предимно за най-запалените фенове.

 

След като се регистрирате със своя имейл адрес ще бъдете уведомени, когато съответната игра или приложение може да се изтегли от потребителите. Разпространението на софтуер по този начин, обаче понякога отнема време. В някои случаи е възможно нотификациите да станат активни след часове или дори на следващия ден. Засега няма инструмент, с който разработчиците да отстранят самостоятелно този проблем в Google Play, съобщава Droid-Life.

 

 

Оказва се, че Google са наясно с проблема и тестват функция, която автоматично да инсталира заглавията, за които сме се регистрирали предварително. По този начин компанията иска да спести време и да ни позволи директно да започнем да играем или работим с приложението. Тестовете продължават, като новата функция вероятно ще едно от подобренията в предстоящата Google Play v18.6.28 версия на онлайн магазина. Премиерата за устройствата с Android ще е в следващите седмици.

 

Oще от Digital: Защо Google Play има най-голям принос за сигурността и успеха на Android