Google Play е най-богатият магазин за приложения и само през миналата година сме инсталирали над 65 млрд. заглавия на своите мобилни устройства и от компанията смятат да ни улеснят още повече в откриването на съдържание в него. Много скоро всички ние ще започнем да виждаме много повече категории в Google Play и тези секции ще направят намирането на дадено приложение много по-лесна и бърза задача. Ако търсите например Tinder, което сега е част от "Lifestyle" секцията за в бъдеще ще може да бъде открито в новия раздел "Dating", съобщава AndroidAuthority.

 

Данните разкриват, че Google смятат да добавят точно осем нови категории в онлайн магазина за мобилни приложения и това са "Art & Design", "Auto & Vehicles", "Beauty", "Dating", "Events", "Food & Drink", "House & Home" и "Parenting". В същото време компанията ще промени името на "The Transportation" и тя вече ще е достъпна като "Maps & Navigation", докато "Media & Video" вече ще се казва "Video Players & Editors". Разработчиците вече разполагат с необходимите инструменти, с които да променят категорията на своите мобилни приложения и този процес трябва да им позволи да достигат до повече потребители. 

 

Очаква се тези промени в Google Play да са факт в следващите 60 дни и всички собственици на смартфони с Android да могат да сърфират за съдържание в тези нови категории. Всяка стъпка, която ни улеснява в работата и откриване на приложения в този онлайн портал е добре дошла за всички потребители и също така ще донесе и ползи на разработчиците. Остава да видим само дали новите категории могат да увеличат броя на приложенията, които изтегляме на мобилните си устройства.

 

Вижте девет начина за достъп до Google Play, ако приложението не работи