Google Play е най-подходящия портал за откриване на атрактивни приложения и игри за смартфоните с Аndroid. Компанията постоянно прави промоции и предлага платени заглавия безплатно за определен период от време. Опитите на Google да ни накарат да изтегляме повече съдържание са свързани и с разпространението на промо кодове и гифт карти. Ако ви се е случвало да получите подарък от приятел в онлайн магазина вероятно поне един път сте искали да има как да го върнете и замените с друг. 

 

Много хора биха желали да разполагат с тази възможност и много скоро Google Play ще ни позволи да го правим, информира AndroidPolice. Новата функционалност вече е достъпна за ограничен брой потребители. За да работим с нея е необходимо първо да изберем подаръка, който искаме да върнем, което може да направим от Google Play профила си и скролнем до Gift Returns в долната част. След това ще се наложи да въведе номера на поръчката и пощенския код, от който е изпратена.

 

 

Това означава, че вероятно ще трябва да се свържете с човека, който ви е дал съответния подарък, за да получите тази информация. Въвеждането на тези данни в системата на Google Play финализират целия процес. Имайте предвид, че връщането на подаръци не е свързано с изпращането на реални пари и може да се използва единствено за получаване на кредит в Google Play. Очаква се до броени седмици тази функция да е налична за всички.

 

Oще от Digital: Как да разпознаем фалшивите приложения в Google Play