Google предоставя голяма актуализация на Android веднъж годишно, което обикновено се случва през есента. Успоредно с това компанията периодично ъпдейтва приложенията, които предлага на потребителите. По този начин Google имат достатъчно време, за да оптимизират дизайна и подобренията в новата версия на Android, но също така се грижат постоянно за сигурността на заглавията си за смартфони. От AndroidPolice ни информират за предстояща актуализация на Google Play.

 

Данните разкриват, че малък брой потребители вече са получили ъпдейта и споделят детайли за интересна промяна. Оказва се, че Google Play вече няма да възпроизвежда нотификация на началния екран, който ни информира, че актуализацията на приложение е завършила. Вместо това собствениците на устройства виждат уведомления, че даден софтуер се актуализира и изчезва в момента, когато завърши самата актуализация. Тази новост е част от "Version 17.6.19 версията" на Google Play.

 

 

Oт една страна тази функция е полезна, но от друга може да предизвика объркане, тъй като не знаете кога се е ъпдейтнало дадено приложение. Ако ви се е случвало да актуализирате много програми едновременно вероятно сте забелязали как екрана може да се задръсти от подобни съобщения. Това също е една от възможните причини компанията да иска да въведе промени в настоящата система за нотификации с Android. От Google продължават да провеждате тестове, като едва ли ще им отнеме много време преди да са готови с финалната версия.

 

 

Още от Digital: 3 начина да купуваме приложения и игри в Google Play без кредитна карта