Вече ви информирахме, че новият дизайн на Google Play е достъпен за изтегляне. Сега разбираме за още една интересна промяна, която предстои в онлайн магазина. Компанията вече изпраща съобщения до разработчиците, че провежда тестове с функция, която ще направи мобилните приложения по-видими. За да се постигне този ефект Google Play ще започне да стартира автоматично видео клиповете, промотиращи заглавията в онлайн магазина.

 

 

По този начин собствениците на смартфони с Android ще могат да видят директно как изглежда определено приложение и респективно да преценят дали да го изтеглят. Toва означава, че докато разглеждате съдържание в Google Play самите клипове, които показват интерфейса им ще тръгват автоматично без да кликвате върху тях. Според данните на xda-developers тази промяна ще бъде въведена до края на септември и ще засегне всяко приложение, което има видео.

 

 

Все още не знаем дали въпросните клипове ще се стартират със звук или ще бъдат безшумни. Няма да е изненадващо, ако Google предоставят и опция, с която да блокираме тази нова функционалност. Разработчиците също така са подканени да не качват промо видео материалите в YouTube, както досега и да се откажат от тази възможност. Вместо това съдържанието ще се стартира автоматично в Google Play, след като бъдат въведени предстоящите промени.

 

Още от Digital: Kак да решим най-често срещаните проблеми с Google Play