Софтуерните ъпдейти продължават да бъдат един от проблемните елементи в екосистемата от приложения и услуги на Android. Компанията подобри ситуацията с последните версии на платформата, но фрагментацията продължава да съществува. Google вече се ангажираха да предоставят месечни ъпдейти за сигурност до смартфоните, които обаче не достигат до тях, тъй като производителите често ги пропускат. Teзи актуализации са различни от новите версии на Android, предаде SlashGear.

 

В момента, ако даден ъпдейт е наличен за устройството ви ще видите уведомление на началния екран. Разбира се разполагате с опцията сами да проверите дали има актуална OTA актуализация от менюто с настройки. Добре е да знаете, че точната локация е различна за всеки производител, но като цяло процеса е идентичен за всички устройства с Android. Една от идеите, над които работи Google е да започне да ъпдейтва смартфоните, директно от своя онлайн магазин за мобилни приложения.

 

 

По този начин Google иска да въведе по-добра система, която по-ефективно и бързо да актуализира устройствата. Имайте предвид, че в случая става въпрос за системните ъпдейти на Android, а не за тези на отделните приложения. Едно кликване на бутона "Update" ще стартира процеса на актуализация. Очакванията са подобна функция да намери място в следващата версия на Google Play, която вече се тества от разработчиците. Скоро ще разберем повече за тази идея.

 

Oще от Digital: Седем приложения за Android, които добавят полезни функции към Google Play