Google Play е най-разнообразният магазин за мобилни приложения, който също така е ключов фактор за популярността на Android. Съдържанието е категоризирано в множество секции. а алгоритмите на компанията ви позволят бързо да откриете нещо ново, когато е необходимо.

Собствениците на смартфони с Android могат предварително да се регистрират за предстоящи приложения и да бъдат уведомени, когато са достъпни за изтегляне. Това е много полезно, за да следите какво се случва с любимите ви разработчици в Google Play.

Настоящита система в онлайн магазина е базирана предимно на идеята да се разпространяват уведомления, които ви информират, че приложението е достъпно във вашата локация. Компанията обаче експериментира с нова функционалност, която значително ще улесни целия процес.

Инженерите на Google са почти готови с инструмент, който може автоматично да инсталира въпросното приложение, за което сте предварително регистрирани. Така ще си спестите време да го правите сами и ще може директно да започнете да играете или да работите с него.

 

Оказва се, че някои потребители вече имат достъп до тази функция, която е най-интересното подобрение в Play Store Version 19.8.15 актуализацията. При всички положения това е гаранция, че Google провеждат последни тестове преди да позволят на всички да използват тази функционалност.

За в бъдеще ще можете още при момента на предварителната регистрация да изберете дали приложението да се инсталира автоматично на смартфоните. Ако не сте съгласни ще бъдете уведомени с нотификация, което предполага сами да изтеглите въпросния софтуер.

Винаги може да проверите от менюто на своя профил дали имате приложения с предварителни регистрации. Това може да стане като изберете иконата с трите хоризонтални черти в горния ляв ъгъл и кликнете "Notifications".

Новата актуализация ще ви позволи да изберете "Install When Available" и директно да стартирате съответния софтуер, когато е достъпен за вас. На пръв поглед това е малко подобрение, което може да е доста полезно за хората, които работят с много приложения от мобилните си устройства.

 

Oще от Digital: 3 начина да купуваме приложения и игри в Google Play без кредитна карта