Android е най-популярната операционна система за смартфони, което създава сериозни предизвикателства за гарантиране на сигурността на всички устройства. Google използват множество методи и софтуерни решения, за да следят качеството на съдържанието и да предпазят своите потребители. Eдин от най-ефективните инструменти е Google Play Protect.

Системата извършва милиарди сканирания всеки ден на всички приложения инсталирани на устройствата с Android, за да ги предпази. Това е най-мащабното средство за защита и превенция от вируси, което е достъпно в пазара на смартфони. Google Play Protect използва съчетание между системните ресурси на устройствата и облачни компоненти на Google, за да функционира.

 


За да добиете по-добра представа за възможностите на системата ще допълним, че ежедневно се сканират повече от 100 млрд. приложения. Това не означава, че няма как Google да подобряват още повече работата на Play Protect.

Според информация на xda-developers oт компанията са решили вече да предлагат Play Protect като индивидуално приложение в Google Play. По този начин компанията отделя системата от Play Services с идеята да гарантира още по-бързи ъпдейти и пачове за сигурност.

Вече са отчетени повече от 100 хил. инсталации, като в следващите дни броя им ще се увеличи допълнително.

 

Още от Digital: Google Play Protect e блокирал 1.9 млрд. инсталации на зловреден софтуер през изминалата година