Google разработват собствена операционна система за умни часовници с името WearOS. Този софтуер може да се използва безплатно от производителите. По този начин компанията опитва да дублира стратегията от пазара на смартфони и популяризирането на Android.

Досега Google не са представлява собствен умен часовник, но премиерата на първото подобно устройство ни очаква скоро. През последните месеци многократно се появиха данни за съществуването на Google Pixel Watch. Според непотвърдена информация този модел ще има премиум дизайн и характеристики.

Предстоящата конференция с разработчиците на компанията е подходяща възможност да разберем повече за умния часовник. Вече ви съобщихме. че конференцията Google I/O 2021 ще бъде безплатна за всички и ще се проведе изцяло онлайн. Това ще се случи между 18 и 20 май.

Популярният блогър Джон Просър използва своя акаунт в Twitter, за да публикува снимка на устройството. Самият кадър потвърждава, че Pixel Watch ще има класически кръгъл дизайн, съобщава TechRadar.

 

 

Няма да е изненадващо, ако Pixel Watch е базиран на технологиите на Fitbit, която Google вече купи, за да стане по-влиятелно име при умните часовници. Очаква се Samsung да произвеждат част от хардуера за Pixel Watch, включително и сензори за следене на движението.

Някои анализаторите смятат, че това е подходящи за поддръжка на жестови команди. Различни действия на китката и ръцете могат да бъдат персонализирани за извършваме на определени функционалности.

Първият часовник на Google ще използва Snapdragon Wear 3100 процесор, което ще допринесе за плавната работа и дългия живот на батерията. Специален акцент ще бъдат разнообразните режими за следене на тренировките, но също интеграция на G Pay услугата за мобилни плащания.

 

Още от Digital: Бъдещите смарт часовници ще се захранват от движението на потребителите