Google разрботват ново устройство от своята гама Pixel, което ще се различава от своите предшественици първо защото ще работи с Android OS, а не с Chrome OS и второ, защото представлява таблет, а не класически лаптоп. Въпросният модел се казва Pixel C и ще е оборудван с голям 10.2-инчов дисплей, който има плътност на пикселите от 308ppi и се очаква да поддържа резолюция от 2560х1700 пиксела. Google също така смятат да продават и допълнителна клавиатура за PIxel C, която ще може да се прикачва към него и така да го превръща в многофункционален преносим компютър, съобщава PhoneArena.

 

Иновативният таблет ще запази дизайнерските линии на Chromebook Pixel моделите и ще има същия индикатор в задната част, който позволява да видите колко живот на батерията остава. Google Pixel C ще се отличава с висока производителност благодарение на мощния Tegra X1 процесор на NVIDIA, който е допълнен от Maxwell графичен чип и 3GB LPDDR4 RAM. Устройството също така ще е оборудвано и с новия USB Type-C конектор, което може да е и една от причината за добавянето на C към неговото име и ще работи с Android 6.0 Marshmallow.

 

Все още не разполагаме с детайли за другите технически спецификации на Pixel C, който се очаква да се продава на пазара от ноември и така да е достъпен за потребителите през активния празничен сезон в края на годината. На този етап не знаем и каква ще бъде цената на таблета, но с оглед на характеристиките му можем да очакваме тя да е идентична с тази на таблетите от най-скъпия ценови клас. Само след часове ни очаква голямо събитие на Google, на което ще видим новите смартфони Nexus и може именно на него да научим повече детайли за Pixel C.

 

 

Вижте шест интересни идеи да използвате вашия таблет с Android