Google не планират съществени промени в стратегията си в пазара на смартфони. Тазгодишната премиера на новото поколение на Google Pixel се очаква да е през септември. Събитието е важно за останалите производители и потребители, тъй като това ще са първите смартфони с Android 12.

След това започват ъпдейтите към по-старите версии на Google Pixel и съвместимите устройствa на другите компании с Android. Рекламни материали на Google свързани с дистрибуцията на Android 12 разкриват и кога можем да очакваме премиерата на Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro.

Конкретната дата е 30 септември, според маркетингова информация споделена с разработчиците на Google I/O конференцията, съобщава AndroidHeadlines.

 

 

Някои изображения свързани с новите функции в Android 12 показани на събитието включват датата 30 септември на екрана на устройствата. Google не са потвърдили официално кога ще е премиерата на смартфоните, но трудно може да си представим, че става въпрос за съвпадение.

Представянето на Google Pixel 6 в последния ден на септември означава, че продажбите ще стартират през октомври. Активността на потребителите през последното тримесечие обикновено е доста сериозна и това ще позволи на Google да опитат да привлекат по-голяма аудитория към смартфоните.

Корпусите на устройствата ще са изградени от стъкло и метал, като покритието ще е разделено в два цвята. В задната част има и нетрадиционен камера модул разположен в хоризонтална посока. Все още няма детайли за техническите спецификации и европейската цена на Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro.

 

Още от Digital: Google Pixel 6 ще използва уникална технология за вграждане на камерата в дисплея